Tristo Cabernet Sauvignon Barrique

Квалитетно суво црвено вино со географско потекло

Повеќе

Tristo Rose

Квалитетно суво розе вино

Повеќе

Tristo Chardonnay Barrique

Квалитетно суво бело вино со географско потекло

Повеќе
Настани

9 11 2016 Винодонија 2016

14 2 2016 Световен празник Свети Трифун

19 11 2015 Виноден „Божоле“ (Beaujolais)

Прочитај повеќе
Вински туризам

Без оглед дали сте прекален вински ентузијаст или само некој којшто би сакал да научи повеќе за виното и за неговото производство, нашата винарија нуди по нешто за сечие задоволство и разонода.

Прочитај повеќе

За Тристо

Во близина на градот Велес се наоѓа еден мал имот, со малечка винарија која наликува на здание од бајка, насликано од раката на архитектот врз благо извишување во селото Сујаклари и во непосредна близина на езерото „Младост“. Пред очи навираат сцени од весели дружби со пријателите и среќни лица. Дружби залеани со вкусно вино како придонес кон убавото расположение на дружината што се збрала. Вино направено со многу љубов, подарувано само на специјалните гости и блиски пријатели на сопственикот на оваа малечка винарија, како подарок од срце. Подарок од повардарскиот регион – родното место на најдоброто македонско вино.

Прочитај повеќе